У селах Рівненської області можуть з'явитися мобільні аптеки

08.08.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Кабмін дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі ліками утворювати мобільні аптечні пункти. Вони зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, й на прифронтових територіях.

«Дане рішення Кабміну дозволить покращити доступ людей до необхідних ліків. Наразі у сільській місцевості на Рівненщині працює 105 аптечних закладів. Натомість в області є села, які не мають таких пунктів», - прокоментував керівник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергій Лебедь.

Як повідомляє МОЗ, право створювати мобільні аптеки отримають виключно ліцензовані підприємства. В пересувних аптечних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках: рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним). Зокрема, аптечні пункти відпускатимуть ліки, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

Тим часом створення пересувних аптек передбачатиме втілення в Україні одного із напрямів безбар’єрного простору - фізичного. Це доступність об'єктів для всіх соціальних груп незалежно від віку, стану здоров'я, інвалідності, майнового стану, статі, місця проживання та інших ознак.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews