Роман Іванісов: Політичні партії будуть звітуватися, а «окупаційні вибори» не визнаватимуться

09.08.2023 16:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
 
 
Роман Іванісов, народний депутат ВРУ від Рівненщини та член Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, розповів про роботу українського парламенту 8 серпня.
 
"Сьогодні у Верховній Раді відпрацювали близько 20 питань порядку денного. Звернулися до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей щодо намірів рф провести незаконні вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.
 
Відомо, що рф запланувала проведення 10 вересня 2023 року незаконних виборів до «органів місцевої влади» на тимчасово окупованих територіях, тому ми закликали:
 -посилити, розширити та прискорити підтримку України у зусиллях з відсічі російської збройної агресії та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України;
 -не визнавати легітимності жодного виборного органу рф, вибори до якого відбуватимуться на тимчасово окупованих частинах території України;
 -не допускати участі делегацій таких органів влади рф усіх рівнів у роботі міжнародних організацій та їх парламентських структур;
 -ігнорувати можливі звернення рф щодо направлення іноземних спостерігачів та делегацій на такі «вибори».
 
У цілому ухвалили новий Закон про державні резерви (№9079), яким створюється Єдиний реєстр державних резервів. В ньому будуть відомості про норми накопичення, обсяги поставок, зберігання, освіження, відпуску та списання матеріальних цінностей і т.д. За порушення норм закону встановлюється жорстка відповідальність.
 
У першому читанні проголосували законопроект №9419-1 щодо повернення звітування політичних партій, про який я учора розповідав. Сподіваємось, що до другого читання будуть враховані зауваження нашого антикорупційного Комітету ВР. Це стосується і законопроекту про зміну статусу та порядку формування служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя, який також було прийнято у першому читанні.
 
До речі, законопроект №9261 щодо відновлення розгляду справ по дисциплінарній відповідальності суддів сьогодні проголосований у цілому.
 
За законопроект №5431 щодо посилення ролі Антимопольного комітету не голосував, як і багато хто з депутатів в залі. Органів з надмірними повноваженнями у нас і так вистачає".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews