У Рівненській області молодь з різних куточків України впорядковувала могили повстанців

15.08.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

З 10 по 13 серпня на Рівненщині  відбувся черговий етап проєкту «Молодіжний табір військово-історичної реконструкції «Повстанські ночі». У межах ініціативи молодь впорядковувала 3 місця поховання та загибелі бійців Української повстанської армії та 1 місце, пов’язане з визвольними змаганнями за незалежність України в середині 20 сторіччя.

До проєкту долучилися представники Рівненської, Волинської, Львівської, Полтавської, Київської, Житомирської, Донецької областей та Києва. 

Зокрема, учасники відвідали поховання повстанців у с. Великі Селища, с. Вілля, с. Маринин, с. Губків, а також місце поховання українців в с. Бистричі, які загинули у 1943 році. Віддали шану засновнику УПА «Поліська Січ» Тарасу Бульбі-Боровцю біля пам’ятника, встановленого вдячними нащадками в Березному.

В рамках історично-пошукової роботи було проведено для молоді цикл навчальних лекцій з історії визвольних змагань українського народу в період Другої світової війни. Родзинкою  проєкту стала зустріч з військовими реконструкторами. Молодь мала можливість познайомитися із видами зброї  та амуніції, що використовувались у часі визвольних змагань 40-50 років минулого століття, пройти своєрідний стрілецький вишкіл.

Під час заходу також учасникам було  презентовано результати раніше проведеної історично-пошукової роботи, а саме – інтерактивна карта  місць поховань бійців УПА, інших визвольних змагань та місць бойових зіткнень у системі GPS з метою подальшого використання досвіду в регіонах.  

Крім військово-історичного вишколу учасники мали нагоду  помандрувати на катамаранах річкою Случ, взяти участь в  різноманітних  активітетах: грі в «Лазертаг, скелелазінні, спортивному орієнтуванні, водному поло, вивчити та заспівати в дружньому колі «повстанські пісні».

Нагадаємо, проєкт реалізовувався громадською організацією «Фонд молодіжних інаціатив "Крила» за організаційної та фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews