Патрульна поліція Рівненської області розширює кордони

16.08.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

Від учора на Рівненщині розпочав роботу перший підрозділ патрульної поліції, який буде патрулювати не тільки міста і траси, а й увесь район. Таким чином, патрульні матимуть змогу діставатися до найвіддаленіших громад.  

Обслуговуватимуть Дубенський район. Це черговий етап удосконалення системи реагування поліції на повідомлення та звернення громадян.  

«Торік у листопаді разом із нинішнім міністром МВС Ігорем Клименком відкривали тут відділ організації несення служби. А сьогодні, разом з головою Нацполіції Іваном Вигівським,  впроваджуємо нову уніфіковану модель реагування на повідомлення громадян. Її згодом масштабуватимуть на всю Україну», - коментує начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Це перший крок у подальшому розповсюдженні патрульної поліції на всю територію держави й уніфікацію моделі реагування на повідомлення громадян – продовження реформи, розпочатої із заснуванням патрульної поліції. 

«Попри воєнний час, Національна поліція України розвивається, вдосконалюється та стає ефективнішою. Робить максимально сприятливі для жителів умови у всіх наших громадах, аби забезпечити на територіях безпечне середовище та ефективно надавати поліцейські послуги. Це пілотний проєкт - впровадження саме патрульної поліції у районах, а не лише в обласних центрах та містах. На прикладі Дубенщини ми будемо досліджувати ефективність такої роботи та поширення цього проєкту в інших регіонах», - зазначає Іван Вигівський.

Для обслуговування Дубенського району в зміну буде заступати 11 екіпажів. З них три – для патрулювання автомобільних доріг міжнародного значення в межах району та дорожньої станції патрульної поліції «Опарипси».

Дубенський підрозділ стане модельним для майбутніх районних підрозділів патрульної поліції.

Нагадаємо, Дубенський район також став першим, де в кожній громаді є поліцейський офіцер.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews