Пліч-о-пліч: як проходить відбудова Херсонщини волонтерами з Рівненської області

22.08.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Добровольці з Рівненщини продовжують відновлювати пошкоджені росіянами будинки на півдні України. На минулому тижні бригада з Сарненщини працювала в селі Заградівка. Нині волонтери з Рівного відбудовують Орлове на Херсонщині.

Координують роботи таких бригад фахівці з департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА. Так, наразі на Херсонщині працює головний спеціаліст відділу технагляду УКБ Віталій Долганський.

«Це вже друга моя поїздка за два місяця. Також раніше були мої колеги з департаменту – Віктор Величко та Дмитро Семенченко. Працюємо вахтовим методом по два тижні. Знаєте, гордий за наших земляків – є й такі, що покинули свої 15-20 гектарів землі, аби допомогти іншим. Чужої біди не буває», - поділився Віталій Долганський.

Нагадаємо, така допомога відбувається в рамках всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч». Ініціатива покликана відновити постраждалі від війни населені пункти Херсонської області. Рівненщина долучилась до проєкту та взяла шефство над Кочубеївською ТГ.

«Архітектори та інженери департаменту будівництва працюють разом з волонтерами. Громади Херсонщини, на жаль, сьогодні не мають тієї спроможності, що була до війни. Банально не вистачає спеціалістів, які можуть скласти акт, визначити обсяг завдань і проконтролювати роботу. Вже сьогодні відновлено 64% від усіх постраждалих об’єктів», - повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews