Роман Іванісов: Ухвалили заяву щодо АР Крим і м.Севастополя та низку інших законопроєктів

24.08.2023 06:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов повідомив на своїй сторінці у FB, як український парламент відреагував на третій саміт Кримської платформи.
 
"З нагоди відкриття роботи третього саміту Кримського форуму та майбутньої деокупації Кримського півострова ухвалили Заяву Верховної Ради про пріоритетні напрями державної політики України у сфері деокупації, реінтеграції і відновлення Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (№9626). Документом декларуються, зокрема, наступні наміри державної політики:
-відновлення територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаного державного кордону, включно з деокупацією АР Крим та м. Севастополя;
-усі регулярні та іррегулярні збройні формування держави-агресора мають бути повністю виведені з усієї території України. Перебування Чорноморського
флоту російської федерації на території Кримського півострова є неможливим;
-захист та відновлення прав корінних народів України, зокрема, кримськотатарського народу.
 
У цілому прийняли законопроект №9548 щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою АР Крим. Він пропонує Кабміну визначити протягом місяця адміністративні центри тергромад та затвердити території цих громад АР Крим, здійснити перейменування окремих населених пунктів та районів АР Крим та м.Севастополя невідкладно, не чекаючи «моменту повернення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя під загальну юрисдикцію України».
Також напередодні Дня Незалежності України ставимо крапку у багатьох питаннях взаємовідносин з країнами-агресорками та спонсорами війни:
- припинили дію Угоди між Україною та рф про міжнародне автомобільне сполучення (№0216);
- вийшли з деяких міжнародних договорів, укладених у рамках СНД (зп №0212);
- припинили дію Угоди між Україною та республікою білорусь про трудову діяльність та соціальний захист громадян (зп №0211);
- припинили дію Угод між Україною та Сирією та Україною та Іраном про уникнення подвійного оподаткування (зп №0209, 0215).
Повернули звітування партій: в цілому ухвалено законопроект №9419-1.
Також привели у відповідність до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів (зп №9402 прийнято в цілому)".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews