На Дубенщині відбувся благодійний велопробіг «Стежками Смизької громади»

24.08.2023 20:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


У День Державного прапора України на Дубенщині відбувся Благодійний велопробіг "Стежками Смизької громади". Захід організовує вже пять років поспіль місцева громадська організація «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» спільно з Смизькою селищною радою та поліцейськими Смизької громади.

Понад 30 учасників велопробігу проїхали понад 40 кілометрів і відвідали 10 населених пунктів. Учасники пройшли навчання з домедичної допомоги та психологічний тренінг на відновлення власного ресурсу. У заході взяли участь мешканці Смизької громади, представники місцевого самоврядування та селищний голова Олександр Федоров. Також долучилися і внутрішньо переміщені українці з Запоріжжя і Харкова, представники релокованої неурядової організації «На варті». Поліцейські провели інструктаж для учасників велопробігу. Музичний супровід пробігу забезпечив місцевий дитячий ансамбль.

Захід відбувся в рамках ініціативи "Інтеграційна платформа "Вчися. Рятуй. Живи", що стала можлива завдяки проєкту «Підтримка українського громадянського суспільства та волонтерських ініціатив», який реалізується Фонд «Освіта для демократії» та ГО «Наше Поділля» за сприяння Національного фонду в підтримку демократії. Співорганізаторами велопробігу стали Смизька селищна рада, Благодійний фонд «Рокада» та Ротарі клуб «Дубно».

Організатори пробігу подякували захисникам за можливість організовувати такі акції та закликали підтримати збір коштів на дрони для військових зі Смиги. Попередньо придбаний громадою дрон знищили росіяни, тож хлопці якнайшидше потребують нові «очі». Таким чином учасники велопробігу поєднали корисне з приємним задля Перемоги України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews