В День Незалежності України розглянули законопроект про соціальний захист військовослужбовців, - Роман Іванісов

24.08.2023 22:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
День Незалежності України народні депутати "святкували" за роботою в сесійній залі.
 
Про це повідомив народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов.
 
"У першому читанні розглянули законопроект №9638 про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб.
 
Законопроект передбачає збереження грошового забезпечення особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, стали заручниками або зникли безвісти за особливих обставин.
 
Також документ:
- уточнює порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток;
- уточнює порядок виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) військовослужбовців та поліцейських;
- удосконалює порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.
В цілому ухвалили законопроект про правотворчу діяльність (№5707). Законопроект передбачає комплексну реформу системи правотворчості в Україні, відхід від радянських методів: удосконалення законодавчої бази щодо правотворчої діяльності, її планування та моніторингу результатів, визначення видів нормативно-правових актів, їх ієрархію та юридичну силу, удосконалення механізмів прийняття та застосування нормативно-правових актів.
 
Також сьогодні попрощалися ще з трьома угодами з агресором:
№0219 - зупинили дію Угоди між Кабінетом Міністрів України та рф про реадмісію;
№0220 - вийшли з Угоди про співробітництво держав — учасниць СНД у створенні, використанні та розвитку міждержавної мережі інформаційно-маркетингових центрів для просування товарів і послуг на національні ринки;
№0221 - зупинили дію Угоди між Україною та рф про співробітництво в галузі попередження розповсюдження хвороби, що спричиняється вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ-інфекції).
Ревізія триває.
Слава Україні! Героям Слава!"
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews