Співробітники СБУ та Нацполіція затримали чоловіка, який на електронному табло автостанції у Рівному написав «З Днем Незалежності, раби!».

25.08.2023 16:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Співробітники СБУ регіону спільно з Нацполіцією оперативно викрили та затримали місцевого жителя, який на електронному табло автостанції зобразив обурливий надпис «З Днем Незалежності, раби!».

У ході невідкладних оперативних заходів співробітники спецслужби встановили, що зловмисником виявився житель м. Рівне, який раніше обслуговував електронне обладнання місцевих пунктів обміну валют.

Вказана особа, шляхом несанкціонованого проникнення до електронного банеру міжнародної каси з продажу квитків, змінила на ньому інформацію. Зафіксовано кілька фактів протиправної діяльності в різних частинах міста.

Житель Рівного зізнався у вчиненні злочину та зазначив, що зробив це через особисті переконання.

null
Фото з мережі Інтернет

У ході обшуків за місцем проживання вказаної особи правоохоронці виявили та вилучили: системний блок, планшет, флеш-накопичувачі, сім-карти, жорсткі диски, мобільні телефони, блокноти із чорновими записами, які будуть направлені на проведення відповідної експертизи.

Наразі тривають перевірочні заходи щодо можливої причетності вказаної особи до протиправної діяльності в інтересах ворога.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж).

Заходи із викриття здійснювали співробітники Управління СБУ в Рівненській області спільно з працівниками ГУ НП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews