Які виклики чекають на Рівненщину у новому навчальному році? Про це і не тільки розповів Віталій Коваль

29.08.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Питання безпеки в закладах освіти – однозначно пріоритет №1. На цьому наголосив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час обласної освітянської серпневої конференції.

«Ми чудово розуміємо, що три роки дистанційного навчання для дітей – це складно і суттєво впливає на якість освіти. Тож докладаємо максимум зусиль, аби мешканці області повернулися з-за кордону до очного навчання і задля цього щоденно підсилюємо безпеку. Наші діти – це нащадки переможців. У них є приклад сильних, освічених і незламних українців. Освітній процес цьогоріч буде організований за очною, дистанційною та змішаною формами. Формат навчання залежить від наявності укриттів та близькості прикордонної смуги», – сказав очільник області.

Також Віталій Коваль додав, що засновники та керівники закладів освіти вже визначилися із формами навчання у своїх громадах. Базова умова для повернення до очного навчання – наявність укриття. Наразі 62% шкіл мають сховища різного типу. 45 із 89 закладів, які розташовані поблизу північного кордону, також планують очне та змішане навчання. Також створюються умови для тимчасового переведення з однієї школи (де, наприклад, зараз немає укриття) до іншої (з укриттям) зі збереженням місця.

«До нового навчального року ми готувалися. Впродовж літа було закуплено 21 шкільний автобус, продовжуємо доставляти підручники та девайси для онлайн-навчання. Окрім того, триває цифровізація освіти, адже 10 тисяч школярів навчаються дистанційно у наших закладах за межами області, а іноді за кордоном. Ще 300 учнів отримують освіту у нас, а фізично знаходяться на тимчасово окупованих територіях», - підсумував Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews