У Рівному стартували безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби

29.08.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

Майже 30 жителів обласного центру стали учасниками першого тренування зі скандинавської ходьби. Серед присутніх – діти, молодь та дорослі.

Заняття проходили на спортивному майданчику у парку ім.Т.Шевченка.

Тренер – досвідчений інструктор та викладач РДГУ Валерій Шеретюк – розповів присутнім про історію виникнення активності, її переваги та протипокази.

«При правильному виконанні техніки скандинавської ходьби задіяна максимальна кількість м'язів – майже 90%. Для порівняння, під час їзди на велосипеді працює близько 60% людського тіла, а при бігу – ще менше. Також скандинавська ходьба спалює удвічі більше калорій у порівнянні зі звичайною прогулянкою», - розповів Валерій Шеретюк.

Такі оздоровчі заходи доступні для мешканців різних вікових категорій. Проходитимуть вони для усіх охочих двічі на тиждень у рамках президентського проєкту «Активні парки – локації здорової України».

У середу заняття триватимуть з 18 до 19 год., а у неділю – з 16 до 17 год.

Також у межах ініціативи діють тренування з бігу – заняття також двічі на тиждень.

Вже цієї неділі, 3 вересня, жителів Рівненщини запрошують на «активний» забіг. Усі охочі змагатимуться у забігові та скандинавській ходьбі на 5 км. Реєстрація за посиланням для безкоштовної участі.

Із розкладом та іншими активностями можна ознайомитися на сторінці Активні парки (Рівне).

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews