У Рівному вшанували Героїв на День памʼяті загиблих захисників України (ВІДЕО)

30.08.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

У День памʼяті загиблих захисників України на кладовищі «Нове» відбулася панахида. Присутні представники влади, правоохоронці та військові поклали квіти до могил Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули в зоні АТО/ООС, нинішній війні росії проти України.

«Соняшники для Героїв. Саме через соняшникові поля пролягав шлях українських захисників у 2014 році. Тоді росія, як завжди, порушила домовленості, розстрілявши колону наших воїнів. Пам’ятаємо і дякуємо кожному, хто на смерть стояв і оберігав найцінніше. Наш обов`язок - перемогти в памʼять про наших полеглих синів та доньок і за майбутнє наших дітей», - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Сюжет телеканалу СФЕРА-ТВ

Довідково:

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року N 621.

Саме 29 серпня 2014 року сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої держави. 366 українських воїнів полягли, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоні. Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews