Загроза блекаутів: чи готова Рівненщина

04.09.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Рівненщина цьогоріч значно ретельніше підготувалась до осінньо-зимового періоду. Йдеться, перш за все, про захист об’єктів критичної інфраструктури, які і є основною ціллю російський ракетних ударів. 

Після складного минулого опалювального сезону, команда Рівненської ОВА підготувалась до найгірших сценаріїв розвитку подій. Про це повідомив начальник ОВА Віталій Коваль в інтерв’ю для інтернет-видання ONLINE.UA https://www.online.ua/.

«Наше завдання – захистити енергетичну інфраструктуру. Тому що це дуже важливе питання — саме виведення з ладу потужностей передачі. Генерація у нас є, атомна електростанція генерує, а ось передача, саме підстанції на 330 кВ, які передають в іншій області – це наше завдання номер один. Ворог по них цілив, і ми розуміємо, як він діє», - зазначив Віталій Коваль.

Начальник ОВА наголосив, що поки влада не фіксує загроз, що можуть стати причиною зриву опалювального сезону з точки зору готовності, ремонтних робіт, запасу палива. 

«З цим все гаразд. Питанням опікується і Кабінет міністрів, і Офіс президента. Тому точно пройдемо спокійно, ми готові. Загроза номер один – це непередбачуваність і наслідки ракетних ударів, які можуть бути», - запевнив керівник області.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews