У Рівному експонується виставка «Комунізм = Рашизм»: чим вона може зацікавити містян

06.09.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Рівному на майдані Незалежності відкрили виставку «Комунізм = Рашизм». Вона вказує на паралелі між злочинами радянського комуністичного режиму та сучасної росії.

Створена на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Державних архівів Львівської, Житомирської, Миколаївської, Вінницької, Волинської областей, сучасних світлин та задокументованих злочинів російської армії.

«Комунізм = Рашизм» – це 13 історій про українців ХХ та ХХІ століть, які постраждали від радянської та російської влади.

«Ці історії доводять, що методи росіян щодо знищення українців не відрізняються: це масові розстріли, катування, виселення, мародерство, переслідування за українську мову та культуру, депортації, фільтраційні табори», - розповіла начальник управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Ініціатор заходу - директор архіву Українського інституту національної пам’яті Ігор Кулик. Він зазначив, що мета виставки - показати, що будь-яке зло повинно бути покаране, адже незасуджене зло – зростає. І тепер ми пожинаємо його плоди: комунізм поступово переріс у рашизм.

«Наше завдання, як суспільства, розповідати світу про рашизм і його злочини, пояснювати чому рашизм став взагалі можливим. І після того, як ми здобудемо перемогу в цій війні, засудити і рашизм, і комунізм», - наголосив Ігор Кулик.

Співорганізаторами виставки виступили Рівненська ОДА, обласна рада, а також – міська рада Рівного.

Всі охочі можуть ознайомитися з виставкою до 25 вересня.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews