Стабілізаційний план для громад Вараського району розробили у Рівненській ОДА

07.09.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині складають економічний стабілізаційний план та завдання для кожної громади. Нині з ініціативи начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля захід відбувся з керівниками Вараського району та головами ТГ.

Так, під час наради з фінансистами, податківцями та іншими профільними фахівцями проаналізували стан виконання місцевих бюджетів громад Вараського району. З-поміж іншого також розглянули сплату податків та зборів, зокрема, земельний, єдиний, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Окремо звернули увагу на рентну плату за користування надрами для видобування корисних копалин та акцизи.

Так, у районі показник грошового утримання виконкомів відповідає середньообласному, проте в Зарічненський громаді такий відсоток значно вищий. Виконання зведених бюджетів – 107%.

Тим часом, у семи громадах ріст оподаткування, а в одній – зниження. Найбільша питома вага в оподаткуванні району – це ПДФО. Не досягли плану по майновому податку Вараська, Полицька та Антонівська громади, а Локницька – по земельному. Окрім того, місцевий бізнес у більшості громад Вараського району не повністю сплачують акцизи та не проводять операції через касові апарати.

«Тіньового бізнесу в області не має бути. Покупцям у магазинам мають видавати чеки, а власники – платити податки. Від продажу алкоголю, тютюну та пального до місцевих бюджетів має сплачуватись акциз, а це кошти громади. Ми маємо сформувати культуру покупця і платника. Наповнення бюджетів під час війни – це кулі, бронежилети та авто для наших захисників», - сказав очільник області.

За підсумками наради було дано доручення тергромадам Вараського району: сформувати стратегію оподаткування на наступний рік та активізувати роботу із виведення з «тіні» місцевий бізнес.

Нагадаємо, що такі зустрічі відбуваються з представниками кожного району Рівненщини. Свій стабілізаційний план та завдання вже отримали три райони, окрім Рівненського.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews