Центри психосоціальної підтримки запрацювали в усіх районах Рівненської області (ФОТО)

07.09.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У них надаватимуть фахову психологічну допомогу тим, хто постраждав від війни. Передовсім йдеться про ветеранів, Захисників та Захисниць, членів їх родин, родин загиблих воїнів та тих, які в полоні. А також переселенців, які постраждали від бойових дій. 

Такі центри відкрили в усіх чотирьох районах Рівненщини: Здолбунові, Дубно, Вараші та Сарнах. В кожному з них працюватиме мультидисциплінарна команда у складі психіатра та трьох психологів. 

Усі вони пройшли сертифіковане навчання в обласному госпіталі ветеранів війни.

Важливо те, що послуги надаватимуть як стаціонарно, так і мобільно. Тобто, фахівці виїжджатимуть у віддалені населені пункти. Адже кожен центр отримав автомобіль.

Учора офіційно відкрили заклади у Дубно та Здолбунові. Окрім індивідуальних послуг психолога та психіатра, в центрі проводитимуть групові заняття та надаватимуть консультації. 

Реалізація пілотного проєкту Психосоціальна підтримка України PRO_MentalHeaL на Рівненщині стала можливою завдяки партнерам України. Це Фонд міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з Банком крайового господарства та Програмою Підтримка демократії Міністерства закордонних справ Польщі.

Польські донори надали 212,5 тис. злотих на проведення ремонтів та закупівлю обладнання. Крім того, фінансово підтримуватимуть роботу центрів до кінця 2023 року. Далі вони працюватимуть за кошти місцевих бюджетів. 

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews