Незабаром стартує фотоконкурс пам'яток культури: рівнян запрошують долучитись

14.09.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Із 1 жовтня розпочинається проведення української частини міжнародного конкурсу Вікі любить пам'ятки. Приймаються фото пам'яток архітектури, історії, містобудування, садово-паркового мистецтва. Триватиме конкурс до 31 жовтня, а до першого грудня в кожній країні відберуть найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі.

Мета проєкту - зібрати світлини пам'яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Це робиться для того, щоб привернути увагу до стану збереженості об'єктів нерухомої спадщини України та представити їхню неповторність і різноманіття у найбільшій онлайн-енциклопедії світу.

З безпекових міркувань завантажувати можна лише світлини та відео, що були зроблені до 30 червня 2023 року. Заохочується завантаження власних фото та відео архівів, сканів власних світлин, зроблених на фотоплівку тощо.

Конкурс є вкрай важливим, оскільки через широкомасштабне вторгнення Росії в Україну сотні пам’яток були зруйновані й багато з них не підлягають відновленню. Кожна світлина має цінність, адже зберігає пам‘ять про культурну спадщину України.

Як взяти участь читайте на сайті конкурсу: http://wlm.photo

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews