Зима дедалі ближче: чи готова Рівненська область до опалювального сезону

15.09.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Про стан підготовки Рівненщини до осінньо-зимового періоду розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська під час брифінгу.

«Загальна готовність – 94%. Цьогоріч проведена заміна майже 6,3 км тепломереж. У сфері водного господарства відремонтовано понад 24 км мереж. Із 939 котелень до опалювального періоду вже підготовлено 892», - повідомила Людмила Шатковська.

Тривають роботи над забезпеченням соціальних закладів альтернативними джерелами енергії.

Так, за словами профільної заступниці голови ОДА, за допомогою міжнародних партнерів, а також за кошти територіальних громад придбана велика кількість генераторів різної потужності. На сьогоднішній день майже 70% закладів бюджетної сфери мають альтернативні джерела енергії.

Щодо питання підвищення тарифів на послуги з постачання тепла та гарячої води, то 27 липня 2023 року набула чинності зміна до закону України в частині продовження мораторію. Відтепер мораторій накладений на постачання цих послуг лише для населення. Для бюджетної сфери та інших споживачів він вже не діє.

«Ціна на газ для населення залишається на тому ж рівні – 7,96 грн за кубометр. Для теплопостачальних підприємств, які надають послугу для населення, тариф залишається як і попередній період – 7,42 грн за метр кубічний. А для бюджетних установ – 16,39 грн», - розповіла Людмила Шатковська.

Нині в області триває активна робота щодо заключення договорів бюджетних установ із товариством «Нафтогаз».  

«Прохання до всіх мешканців області вчасно сплачувати комунальні платежі. Адже від сплати кожного залежить те, як ми пройдемо цей не простий опалювальний сезон 2023-24 року», - звернулася до мешканців Рівненщині Людмила Шатковська.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews