При Рівненській ОВА з'явилася Рада ВПО: очолила її переселенка з Донеччини

18.09.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

При Рівненській обласній військовій адміністрації створили Раду з питань внутрішньо переміщених осіб та провели її перше засідання. Рада опікуватиметься потребами переселенців, зокрема, житлом, працевлаштуванням, наданням юридичної допомоги.

Як повідомила заступниця голови Рівненської ОВА Людмила Шатковська, загалом в громадах області вже створено 30 рад ВПО. Головна мета новостворених органів – забезпечити ефективну взаємодію переселенців з владою тих територій, де вони оселились.

«Наше завдання спільно допомогти ВПО адаптуватися, сприяти їх діалогу з владою, разом генерувати ідеї для поліпшення якості їхнього проживання», - звернулась Людмила Шатковська.

На першому засіданні шляхом голосування обирали керівництво обласної Ради з питань ВПО. Головою обрали Олесю Бабушкіну - переселенку з Донецької області. Загалом Рада налічує 22 члени, половина з яких - внутрішньо переміщені особи. А також представники шести благодійних і громадських організацій.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення близько 88 тисяч людей обрали Рівненщину своїм прихистком. Станом на зараз у Рівненській області проживає майже 51 тисяча ВПО.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews