Компенсація у розмірі 200 тисяч: стільки отримала родина із Сарн за пошкодження війною будинка

18.09.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У Рівненській області внаслідок збройної агресії рф пошкоджено або зруйновано 222 об’єкти, з них більшість – це житлові. Близько двохсот будівель оперативно відновили за місцеві кошти, а також завдяки благодійникам.

Про ситуацію щодо компенсації людям коштів за зруйноване війною житло йшлося під час онлайн-наради з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

На даний момент до Реєстру пошкодженого та знищеного майна (через портал «Дія») внесено інформацію про всі поруйновані об’єкти Рівненщини. Також громадянами з області подано 94 інформаційні повідомлення про пошкоджене майно та 7 заяв щодо отримання компенсації. 

«Одна родина з міста Сарни вже отримала 200 тисяч гривень компенсації у межах урядової програми «єВідновлення». Ще три родини – одна із Сарненської тергромади та дві із Зорянської – чекають на компенсацію. Двом заявникам відмовили через недостовірну інформацію, ще одна заява – на розгляді», – повідомила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська. 

Вона також додала, що жителі Рівненщини отримували компенсації від місцевих бюджетів навіть без реєстрації заяв. Спеціальна комісія оцінювала завдану шкоду та ухвалювала рішення щодо виплат.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews