У школах та лікарнях Рівненської області встановлюють генератори

18.09.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 
На Рівненщині в закладах охорони здоров’я та освіти проводять інвентаризацію генераторів та визначають додаткову потребу там, де їх немає. Про це йшлося під час нарад з медиками та освітянами за участі начальників районів та очільників громад під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна. 
«Ми маємо забезпечити безперебійну роботу електропостачання, адже від цього залежить життя і здоров’я мешканців області. Незабаром розпочнеться новий опалювальний сезон і ми маємо бути готовими до надзвичайних ситуацій. Першочергове завдання – це лікарні та школи. Нині проводимо інвентаризацію і визначаємо додаткову потребу. Також тестуємо наявний ресурс і закуповуємо пальне», – сказав Сергій Подолін.

Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, в свою чергу зазначив, що нині в області розробляється номенклатура безперебійного надання медичної допомоги в області. Серед пунктів – забезпечення електро-, водопостачанням, теплим одягом для пацієнтів, а для кластерних і надкластерних закладів – наявність засобів кондиціонування.

Перший заступник голови РОДА також додав, що мережа додаткового альтернативного живлення має покрити всі тергромади. Всі ланки медзакладів, де є пацієнти, повинні працювати. Зрозуміло, що першочергово закриватимемо потребу в тих закладах, де є операційні та стаціонари. В освітній галузі пріоритетним лишається очне навчання та безпека. Так, завдяки проведеним цьогоріч заходам, вдалося збільшити охоплення такого навчання на 20%.

Заступниця директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Марина Пашковська розповіла, що у 541 школі області нині наявно 583 генератори. Проте, в двох громадах області у закладах освіти такого обладнання немає зовсім.  У 302 дитячих садках – встановлено 195 засобів живлення.

 
Пресслужба Рівненської ОВА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews