Премія Олександра Храпаченка: хто став її цьогорічним володарем у Рівному

19.09.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Учора, у день народження Олександра Храпаченка, відбулося вручення міської молодіжної премії його імені в галузі театрального мистецтва.
 
Премія є найвищою в місті Рівному відзнакою в галузі театрального мистецтва і присуджується за кращі доробки у галузі театрального мистецтва, що відзначаються глибоким розкриттям змісту та образів, майстерністю виконання, за здобутки у розвитку сучасного театрального мистецтва.
 
Цього року лауреатом міської молодіжної премії імені Олександра Храпаченка став Давид Стеблюк, актор-ляльковод КЗ «Рівненський академічний обласний театр ляльок» Рівненської обласної ради.
 
- Давид є митцем, який власною активною громадянською позицією та засобами театрального мистецтва утверджує ідеали та цінності Революції Гідності. Він досяг успіхів у громадській, волонтерській, творчій діяльності тому мені за честь сьогодні вручити йому цю стипендію, - зауважив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян. - Переконаний, що таких митців, як Давид має знати не тільки Рівне, а й уся Україна.
 
Нагадаємо, що міська молодіжна премія імені Олександра Храпаченка заснована у 2021 році з метою відзначення кращих молодих митців в галузі театрального мистецтва, увічнення пам’яті рівнянина, Героя Небесної Сотні, Героя України, Почесного громадянина міста Рівного – Храпаченка Олександра Володимировича.
 
Пресслужба Рівнеради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews