Новий сезон Рівненської обласної філармонії стартує з музичного фестивалю

20.09.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

«Рівненські класичні резиденції» - новий мистецький проєкт від колективу Рівненської обласної філармонії.

Слухачам його представлять 1 жовтня – у Міжнародний день музики. Тоді ж артисти офіційно відкриють новий 85-й сезон.

- Ми давно працюємо над ідеєю розпочинати новий творчий рік знаковою мистецькою подією. І ось нарешті зможемо втілити цю ідею в життя –запровадити у Рівному щорічний фестиваль саме класичної музики. Сподіваємося, це стане гарним подарунком поціновувачам музичного мистецтва, - розповіла директорка обласної філармонії Елеонора Стеценко.

Фестиваль об’єднає не лише музикантів, а й тих, хто збирає й популяризує історію розвитку музичного мистецтва у Рівному. І одну з головних ролей в цій історії гратиме рід Князів Любомирських.

Мистецькі події «Рівненських класичних резиденції» відбуватимуться у трьох локаціях: концертній залі камерної та органної музики, в мистецькому цоколі та мистецькому дворику.

Однак усіх деталей, які концертні номери й арт-заходи чекають на глядачів, у філармонії поки не розкривають.

Відомо, що до участі у першому в Рівному фестивалі класичної музики запрошені Київський квартет саксофоністів, Львівський фортепіанний дует Оксани Рапіти та Мирослава Драгана, а також знаний далеко за межами України національний ансамбль солістів "Київська камерата".

Триватиме нова мистецька подія з 1 до 22 жовтня.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews