Перший центр ментального здоров'я незабаром запрацює в Рівненській області

20.09.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Незабаром на Рівненщині відкриється перший центр ментального здоров’я. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. Його облаштують в приміщенні Рівненського обласного центру психічного здоров’я населення, який розташований по вулиці Дубенській.

«Центр плануємо відкрити вже у жовтні. Там обслуговуватимуть передусім, військових, їхні сім’ї, родини загиблих, переселенців, українців, які живуть поза межами країни. Нині там тривають підготовчі роботи та працевлаштовують фахівців. Таку послугу з підтримки ментального здоров’я має отримати кожен громадянин України. Вже підраховано, що в Україні майже половина населення України потребує його підтримки та покращення. А ми, своєю чергою, працюємо над локаціями, де її можна отримати та навчаємо спеціалістів, які її надаватимуть», - сказав Сергій Подолін.

Нагадаємо, що така ініціатива впроваджується в області в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Сергій Подолін також підсумував, що на Рівненщині вже працюють локації, які надають психосоціальну підтримку мешканцям області. Проте, регіональні координатори мають на меті об’єднати фахівців, які пройшли відповідне навчання в єдину універсальну мережу.

Також додав, що водночас, в області триває картування локацій, де надаватимуть психологічні послуги. Мова йде про розробку активного цифрового дашборду.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews