Декларації мають бути відкриті, - Роман Іванісов

20.09.2023 23:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
У Верховній Раді схвалили закон про е-декларування з пропозиціями Президента України. Раніше він наклав вето на законопроект у попередній редакції.
 
Про це повідомив народний депутат України від Рівненщини, член антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов:
"В понеділок на засіданні нашого антикорупційного комітету розглянули запропоновані Президентом зміни, одноголосно рекомендували Верховній Раді прийняти законопроект в цілому. Як член антикорупційного комітету, я вважаю абсолютно доречними і слушними зауваження Президента України щодо першої редакції законопроекту.
Отже, маємо голоси 341 народних депутатів «за» законопроект 9534, який визначає, що:
 
1. На період воєнного стану НАЗК забезпечує відкритий цілодобовий доступ до Єдиного держреєстру декларацій.
 
2.У відкритому доступі не відображатимуться декларації, подані, зокрема, військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Управління державної охорони, Збройних сил України та інших військових формувань. Крім цього, не відображатимуться декларації співробітників поліції особливого призначення, які під час дії воєнного стану залучені до ведення бойових дій, а також поранених, полонених, миротворців, осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.
 
3. Це не стосується військовослужбовців на посадах міністрів та їхніх заступників, керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади та їхніх заступників, на інших посадах в апаратах міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів системи правосуддя або відряджених на такі посади; тих, хто входить до складу ВЛК; тих, хто проходить службу в терцентрах комплектування і соцпідтримки; тих, хто здійснює закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення.
 
4. Після скасування воєнного стану буде відкритий доступ до всіх декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
5. Доступ до реєстру декларацій має бути відкрито не пізніше ніж за 60 днів із дня набуття цим законом чинності.
Нагадаю, що відкриття декларацій є однією з умов забезпечення виконання зобов’язань між Україною і МВФ та Меморандуму про економічну та фінансову політику".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews