У Рівненській області запрацював ще один клас безпеки

21.09.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Черговий інтерактивний простір для занять з безпеки облаштували у Корнинському ліцеї.

На перше заняття завітав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

«Для нас це не просто черговий клас безпеки. Це впевненість у тому, що діти, як свідомі українці, виростуть з розумінням того, як допомагати людям і як бути готовим до найскладніших ситуацій, - зазначив Віталій Коваль. - Це вже 48-й клас безпеки на Рівненщині. Ініціатива рятувальників і освітян продовжується. Такі простори мають бути в кожній громаді».

Завдання такого класу – навчити школярів правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомити з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, сформувати навички надання домедичної допомоги тощо.

Тут є необхідне приладдя для тематичного навчання дітей. Зокрема, куточок мінної безпеки, спорядження пожежника, простір для психологічного розвантаження. До занять з безпеки будуть залучатися фахівці ДСНС, Нацполіції, педагогічні та медичні працівники, практичні психологи.

Перший урок у новоствореному класі був активним і пізнавальним, учні ліцею підготували насичену програму та поділилися з присутніми власними знаннями з основ життєдіяльності.

На вулиці школярів чекали машина оперативно-рятувальної служби та мобільний клас з протимінної безпеки. Фахівці ДСНС ознайомили дітлахів з обладнанням для рятувальних робіт та детально розповіли про найпоширеніші види вибухонебезпечних предметів.

Такі куточки безпеки планують облаштувати в кожній громаді області.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews