У Рівненській ОВА з'явився універсальний аналітичний портал

21.09.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Фахівці Рівненської ОВА продовжують працювати над створенням «Аналітичного порталу Рівненщини»  https://apr-rivne.hub.arcgis.com/. Це цифровий портал, де зібрані дані для розвитку громад. Наразі наповнені п’ять тематичних дашбордів  – щодо чисельності ВПО, інвестиційних пропозицій, адмінпослуг, бюджетів громад і тваринництва. 

Надалі перелік панелей розширюватиметься, а вже в опублікованих – дані оновлюватимуться.

«Інформація на «Аналітичному порталі Рівненщини» подана у формі дашбордів. Це зручний   інструмент для візуалізації даних, показники у якому представлені у вигляді графіків і діаграм, - розповідає заступниця голови Рівненської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. - Портал зорієнтований на потреби громадськості, а також міжнародних донорів, управлінців, експертів».

Користування дашбордами має декілька переваг. 

По-перше, візуалізація та доступ до геопросторових даних. Це можливість візуально представити географічні дані на інтерактивних картах. Користувачі легко сприйматимуть, аналізуватимуть та порівнюватимуть  географічну інформацію.

Друге – аналіз та моделювання. Користувачі мають можливість виявляти залежності, розробляти прогнози та оцінювати вплив різних сценаріїв на геопросторову ситуацію. 

Широкий доступ до інформації. Об'єднання різноманітних даних дає можливість отримувати доступ до широкого спектру інформації для здійснення аналізу та прийняття рішень.

Четверте – покращення управління та прийняття рішень. Дашборд дає можливість аналізувати різні аспекти області та їх взаємозв'язки, що допомагає зробити обґрунтовані та змістовні висновки.

«Не менш важливо, що «Аналітичний портал Рівненщини» створить нові можливості для комунікації між різними секторами та органами влади. Це платформа для обміну інформацією, спільного вирішення проблем та координації дій», - додала Іванна Смачило.

Нагадаємо, роботу над створенням аналітичного порталу Рівненська ОВА розпочала у вересні 2022 року у межах співпраці із Проектом USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews