Псевдовибори на окупованих українських територіях повинні бути засуджені світом, - Роман Іванісов

22.09.2023 16:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Верховна Рада звернулися до міжнародних організацій, парламентських асамблей, урядів та парламентів іноземних держав у зв’язку з проведенням російською федерацією незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.
 
Про це повідомив народний депутат України від Рівненщини, член антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов:
 
"Нещодавно ми мали змогу спостерігати за цим фарсом під назвою «вибори», який від початку до кінця не відповідає жодним нормам міжнародного права і нічого спільного зі справжніми демократичними виборами не має. Так, чергова пропагандистська акція агресора.
 
Тому сьогодні у своєму зверненні до міжнародних партнерів ми закликали:
- засудити проведення державою-агресором незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України;
- визнати нелегітимними всі органи влади російської федерації усіх рівнів, члени яких були «обрані» під час проведення незаконних виборів на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, в АРК та місті Севастополі;
- посилити санкційний тиск на рф та безпосередньо осіб, причетних до організації та проведення незаконних виборів;
- визнати російську виборчу систему такою, що не відповідає міжнародним демократичним стандартам та не може вважатися легітимним інструментом організації народного волевиявлення;
- продовжити надання Україні необхідної військової допомоги для посилення її оборонних можливостей та сприяння відновленню територіальної цілісності України тощо.
 
Також на сесійному засіданні в цілому прийняли євроінтеграційний законопроект №9610 про національні меншини України.
 
Дякуємо нашим захисникам, силам ППО за відбиту чергову ракетну атаку вночі і вранці.
Сьогодні, коли у світі відзначають Міжнародний День миру, російські терористи випустили по Україні 43 крилаті ракети і ракети С-300, що вдарили по Харкову".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews