Розвиток бізнесу: чи порається з цим скловиробництво в Рівненській області

28.09.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Цього року власники Костопільського заводу скловиробів вклали 500 млн грн в будівництво однієї з найбільш енергетично ефективних печей. Вона збільшить потужність виробництва на 30% і зменшить енергоспоживання на чверть. Запустять піч вже в наступному році. Підприємство відвідав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

Також на території підприємства встановили першу в Європі систему промислового спалювання пропан-бутану і першу в Україні сонячну електростанцію на склозаводі.

Підприємство виробляє понад 450 млн скловиробів на рік. Мова йде про харчові, медичні та парфумерні пляшки. Сьогодні вони експортують свою продукцію в понад 15 країн світу і входять в п’ятірку кращих таких аводів України.  

«Костопільський завод скловиробів – це про соціально відповідальний бізнес. Сьогодні тут працює понад пів тисячі людей. Починаючи з лютого 2022 року, підприємство допомагає військовим. Зокрема, закупили допомоги на суму понад $2 млн, підтримують програми протезування та реабілітації постраждалих від війни і працюють над інклюзивністю робочих місць», - підсумував Віталій Коваль.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews