Дачна ділянка: найкращі ідеї для дизайну

29.09.2023 09:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Розробка ландшафтного дизайну для дачних ділянок стала популярною тенденцією останніх років - нею зацікавилися багато власників власних земельних ділянок. Серед усього різноманіття варіантів та ідей обов'язково знайдеться той самий, який підійде до конкретної ділянки, незалежно від її габаритів та інших нюансів. Фахівці Begma вважають, що запорука успіху криється не тільки в гармонійності загальної картини, а й у комфортності результату, його практичності та зручності. Розробити проект можна як самостійно, так і звернувшись до професіоналів.

null

Вибір відповідного стилю

Щоб створити по-справжньому гармонійний простір, насамперед важливе планування. Слід добре продумати те, в якому стилі буде виконано готовий дизайн дачної ділянки. Далі трохи подробиць про кожен:

  1. Кантрі - так званий "сільський" стиль, відрізняється простотою і виразністю. Для нього застосовуються прості форми і матеріали. В образ ідеально вписуються ковані деталі та дерев'яні конструкції, наприклад, альтанки з оригінальним оформленням.
  2. Альпійський - найкраще підійде для рельєфу зі схилами. В оформленні дачної ділянки зазвичай використовується камінь для доріжок та клумб. Огорожі та містки через декоративні водойми стануть чудовим доповненням. 
  3. Класика - хорошим вибором стане фонтан, а також симетричний лабіринт із декоративних кущів. Загальну картину добре доповнять прямолінійні доріжки, зазвичай із декоративної плитки або натурального каменю.
  4. Мінімалізм - цей стиль передбачає використання натурального каменю, металу та інших матеріалів, що мають гладку структуру. Простір при цьому не перевантажується зайвими деталями. Лаконічність компенсується нестандартними дизайнерськими рішеннями. Для освітлення використовуються світлодіоди.

Рекомендації щодо озеленення

Правильне озеленення присадибної ділянки - справа непроста. Професіонали дають поради щодо роботи з тим чи іншим елементом:

  1. Альпійська гірка. Штучний елемент ландшафтного дизайну, з яким дуже складно впоратися самостійно. Тому в більшості випадків рекомендується допомога фахівців.
  2. Газон. Найпопулярніша деталь у ландшафтному дизайні, для якого, однак, потрібно добре підготувати ділянку. Особливо затребуване зараз укладання рулонних газонів.
  3. Дерева. До вибору дерев для висадки потрібно підійти дуже грамотно - вивчити сумісність порід, пристосованість до поточного клімату та особливості догляду. Тільки в цьому випадку все складеться добре.
  4. Квітник. Унікальна квіткова композиція буде виглядати доречно навіть якщо дачна ділянка невеличка. Створення унікальної композиції - прекрасна ідея.
null

Благоустрій дачної ділянки

По суті, елементи благоустрою потрібні для того, щоб надати загальній картині земельної ділянки завершеного вигляду. Серед них можна виділити такі варіанти:

  1. Водойма. Штучну водойму можна облаштувати не тільки на великих ділянках. Часто ландшафтні дизайнери роблять їх центральною точкою всієї композиції. Можуть відрізнятися за розмірами, формою і навіть наявністю живності.
  2. Паркан. У випадку з ландшафтним дизайном, головна функція паркану - це декор, а не охорона. Він не повинен приховувати ділянку від чужих очей, тому і наявність зазорів у ньому - це абсолютно нормально.
  3. Освітлення. Ця деталь буде не просто корисною для переміщення ділянкою в темний час доби. Лампи, світлодіоди і ліхтарі - все це допоможе підкреслити деталі дизайну, створюючи особливу атмосферу і усуваючи страх темряви.
  4. Садова доріжка. Нерухома деталь дачної ділянки. Її можна виготовити з будь-якого матеріалу, надати будь-яку ширину, довжину і форму. 
  5. Фонтан. Відмінно впишеться в будь-який дизайн і стане справжньою його родзинкою.

Оформлення будь-якої дачної ділянки за допомогою ландшафтного дизайну - це цікаве і захоплююче дійство. Сьогодні існує багато різних способів прикрашання території, якими може скористатися навіть непрофесіонал. Усе, що потрібно - це натхнення і час.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews