Уже з жовтня в Рівненській області почнуть роботу Пункти незламності: скільки всього їх буде

29.09.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Про готовність Пунктів незламності до роботи в осінньо-зимовий період розповів під час брифінгу начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Ворог має мету дестабілізувати наше повсякденне життя, порушити звичний режим. План росії – залишити Україну без стабільного водопостачання та енергоживлення. Тому Пункти незламності саме для того і створюються, щоб жителі могли отримати послуги у разі тривалих відключень», - розповів Віталій Коваль.

Наразі діючими в області є 97 Пунктів незламності. Усі решта будуть розгорнуті з 1 жовтня. Загалом їх буде 296. 

37 із них створено на базі підрозділів Головного управління ДСНС України у Рівненській області, 21 –  Головного управління Нацполіції в Рівненській області, 1 - обласної, 4 - районних військових адміністрацій, 199 - в органах місцевого самоврядування, 31 - пункт відповідального бізнесу, 3 - залізничних вокзалів.

Також Пункти незламності створюються об’єктами рітейлу – на АЗС, в аптеках, відділеннях банків та у супермаркетах. Таких пунктів є 169.

«У Пунктах незламності можна буде зігрітися, зарядити гаджети чи скористатися інтернет-зв’язком. Передбачається наявність води, освітлення, аптечок та місць для відпочинку. Рекомендую вже зараз записати адреси найближчих Пунктів незламності на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії», -  наголосив Віталій Коваль.

Під час минулого опалювального сезону там було надано допомогу для 44 тисяч мешканців Рівненщини.

Інформацію про усі Пункти Незламності можна знайти на сайті nezlamnist.gov.ua

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews