Центр реабілітації запрацював у Рівненській обласній лікарні: відвідав його Міністр охорони здоров'я

02.10.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка відкрили Центр реабілітації. Там лікуватимуть військових після травм і поранень. Також реабілітацію зможуть проходити цивільні. 

«Такі реабілітаційні центри, в першу чергу, призначені для тих, хто зазнав травм війни. Це один з пунктів реалізації політики Героїв, що запроваджена Президентом Володимиром Зеленським, - зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який взяв участь у відкритті. - Сьогодні крок за кроком реабілітаційні центри з’являються в лікарнях всієї України і наша мета – зробити, як мінімум, 7 800 реабілітаційних ліжок. Це забезпечить нашу потребу і ми зможемо повернути всіх до звичайного життя. Всіх тих, хто боронить нашу Україну, всіх тих, хто в тилу допомагає військовим».

Центр створили шляхом реорганізації центру неврології та реабілітації. У закладі проведений капітальний ремонт, тут розмістили 20 ліжок. Серед обладнання центру – медична бігова доріжка, мотомеди, шведські стінки, вертикалізатор, сходи для навчання ходьби, гімнастичні кушетки тощо.

«Ми будуємо в області  всеохоплюючу систему реабілітації, - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. - Кістяк цієї системи – Клеванський госпіталь, де цьогоріч розпочинається будівництво нового хірургічного  комплексу. Від цього мозгового центру йдуть ефективні центри по цілому регіону. Сьогодні – це обласний Центр реабілітації. Тут є синергія ВООЗ, міністерства, обласної адміністрації та ради, а також, звичайно, колективу лікарні. Це знакова подія для Рівненщини».

Послуги в Центрі будуть безкоштовними. Для цього обласна лікарня заключила договори з НСЗУ за двома пакетами медичних гарантій – «Стаціонарна реабілітаційна допомога» та «Амбулаторна реабілітаційна допомога». Відповідно за послуги дорослим і дітям лікарні платить держава. 

Для надання послуг з реабілітації у Центрі працює три мультидисциплінарні команди.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews