У Всесвітній день серця з працівниками ХАЕС зустрівся головний кардіолог Хмельниччини Андрій Кланца

02.10.2023 09:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

популярне


29 вересня, у Всесвітній день серця, з працівниками ХАЕС зустрівся головний кардіолог Хмельниччини Андрій Кланца, щоб розповісти про роботу нового відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології.
 
Відділення №3 Хмельницького обласного серцево-судинного центру нещодавно розпочало приймати пацієнтів у приміщенні СМСЧ №4 міста-супутника Хмельницької АЕС. На першому поверсі стаціонару розміщені палати інтенсивної терапії, катетеризаційна лабораторія, де встановлено сучасну ангіографічну систему. Таким чином працівники Хмельницької АЕС та жителі всього північного регіону Хмельниччини отримали повноцінний доступ до необхідних медичних послуг, а це діагностика та огляди, УЗД та ангіографічна діагностика.
 
Щоденно у відділенні веде прийом лікар-кардіолог та один раз на тиждень для лікування та діагностики приїжджають кардіохірурги, лікарі-кардіологи вищої категорії, лікарі УЗД. За деякий час відділення розпочне надавати ургентну допомогу жителям Шепетівського району з інфарктами, передінфарктними станами й гострими порушеннями серцевого ритму. Наступного року у відділенні запрацює хірургія.
 
Андрій Кланца зазначив, що основне завдання відділення – виявити кардіологічну проблему на початковій стадії, щоб зберегти здоров’я пацієнту та повернути його до повноцінного життя й роботи. Адже Україна лідирує у світі за смертністю населення працездатного віку від проблем кровообігу. Така невтішна статистика свідчить, що саме ранній діагностиці слід приділити пильну увагу, аби зменшити кількість летальних випадків.
 
Ургентні послуги відділення – безкоштовні для пацієнтів. Опрацьовується можливість співпраці зі страховими компаніями для фінансового покриття вартості обстеження чи лікування.
 
Необхідну інформацію про роботу нетішинського відділення ХОССЦ можна дізнатися на сайті: https://hossc.org/.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews