Громади Рівненської області активно працюють для допомоги ЗСУ

03.10.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Набирає обертів акція «Каштани для ЗСУ». Все більше людей збирають плоди, аби зробити свій посильний внесок для допомоги ЗСУ.

Так, у Гощанській громаді волонтери  просять всіх мешканців долучитися до збору каштанів і  визначили локації  для їх здачі  - старостинські округи, селищна рада. Зібрані плоди здають на виготовлення ліків за ціною 6 грн за кіло. Зароблені кошти будуть направлені на авто для 117-ї ОМБр ЗСУ, у складі якої боронить Україну земляк-гощанець, пояснили організатори.

Таку ж акцію організували на Дубенщині. До неї долучилися студенти та викладачi Мирогощанського аграрного фахового коледжу, колектив дитсадка «Малятко» та небайдужі мешканці Дубна. Всi разом назбирали 23 сiтки каштанiв. У грошовому еквiвалентi це - 3600 грн. Кошти будуть використанi на потреби воïнiв. 

Учора «каштанова» акція стартувала у Великоомелянській громаді. Зібрані плоди просять приносити у будинки культури Великої Омеляни, Грушвиці та Вересневого.

У Головинській громаді за  черговий збір коштів придбали авто для ЗСУ. Головинський сільський голова Олександр  Бачук дякує жителям та підприємцям громади – кожному, хто доєднався донатом чи фінансово для допомоги захисникам. Напередодні благодійний ярмарок відбувся у селі Звіздівка цієї громади.

У Сарненській громаді на благодійному турнірі на підтримку ЗСУ зібрали 9,3 тисячі грн. Частину цих коштів витратили на придбання обладнання для військовослужбовця, який несе службу на Авдіївському напрямку.

У Вирівській громаді  до  патріотичного ярмарку  у місцевому ліцеї долучились учні, батьки вчителі, працівники їдальні та обслуговуючий персонал закладу. Для потреб ЗСУ зібрали 28 700 гривень.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews