У Рівному вперше відбулися «Рівненські класичні резиденції»

04.10.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Міжнародний день музики, 1 жовтня, цим заходом Рівненська обласна філармонія відкрила свій 85-й сезон.

- Для наших слухачів цього року ми підготувати щось особливе. З одного боку, прагнули, щоб у філармонії, як і належить, звучала класична музика. А з іншого, музичний контент ми переплели з історією: про те, як розвивалося музичне мистецтво на Рівненщині, про видатних митців, які назавжди вписали Рівне в європейський музичний контекст, - розповіла директорка Рівненської обласної філармонії Елеонора Стеценко.

У перший день фестивалю «Рівненські класичні резиденції» працювали три концертні майданчики.

В саду органного залу звучав джаз у виконанні Академічного камерного оркестру РОФ під керівництвом диригента Юрія Скрипника.

В Мистецькому цоколі діяв музичний салон композитора Казимира Любомирського, де панувала атмосфера вечірніх салонів XIX ст.

А на головній сцені Залу камерної та органної музики звучала «EUROPA SONORE» у виконанні оркестру філармонії та запрошеного гостя – львівського скрипаля Ігоря Муравйова.

Як розповіли у Рівненській обласній філармонії, у планах зробити фестиваль класичної музики «Рівненські класичні резиденції» традиційним заходом, яким колектив РОФ відкриватиме нові сезони.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews