Польсько-український адаптаційний центр з'явився в Рівному

05.10.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
4 жовтня Рівне зробило ще один важливий крок для розвитку реабілітації в нашому місті. Мова йде не тільки про адаптацію дітей з інвалідністю, а і дорослих та тих, хто постраждав під час війни.
 
Завдяки проекту, що співфінансується Польсько-американським фондом Свободи в рамках програми Rita, на базі Міжнародного економіко-гуманітарного університету відкрили Польсько-український адаптаційний центр.
 
Методика, яку використовують спеціалісти, базується на міжнародному досвіді. Адже вони проходили закордонні навчання для підвищення своїх навичок. Під час реабілітації передбачено використання адаптивних спортивних ігор. Вони спрямовані на покращення ментального здоров'я, розвиток дрібної моторики, відновлення психологічного здоров'я.
 
Крім того, сьогодні було презентовано Лікувально-оздоровчий тренажер, автором якого є команда на чолі з деканом факультету здоров’я фізичної культури та спорту - Вадимом Ковалем. Це інноваційний тренажер, який є багатофункціональним та може використовуватися для пропрацювання всього тіла та використовуватися при реабілітації наших воїнів, при ампутаціях і травмах опорно-рухового апарату.
 
Для усіх бажаючих відвідування Центру є безкоштовним.
 
Пресслужба Рівненської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews