Ще більше кабелів збирається виробляти рівненське підприємство, яке частково було релоковане з Донеччини

06.10.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль ознайомився із діяльністю підприємства «Акватон», що спеціалізується на виробництві кабелів. Нині на заводі працює 87 людей. В місяць вони виробляють 90 тонн емаль-кабелів (мідь та алюміній).

У планах - розширення майже вдвічі - як виготовленої продукції, так і робочих місць.

Продукція підприємства продається на українському ринку та експортується в Польщу. Також завод переробляє вторсировину, зокрема відходи міді. Працюють з Укртелекомом, який проводить кампанію із заміни мідних кабелів на оптоволокно.

«Дав завдання підготувати програму переробки відходів, яку зможемо масштабувати не лише на Рівненщині, а й в інших областях України, - зазначив Віталій Коваль. - Такий завод стає драйвером розвитку цілого регіону. Тому що є суміжні галузі, які задіяні в процесі - від логістики до споживачів та постачальників».

Зазначимо, Акватон - частково релоковане підприємство з Костянтинівки Донецької області. Домовленість про злиття двох компаній була в 2021 році, але після широкомасштабного вторгнення основний менеджмент переїхав в Рівне. Та нині розвиваються у Рівненській області.

На зображенні може бути: текстНемає опису світлини.Немає опису світлини.Немає опису світлини.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews