В онкоцентра Рівненщини з'явиться інноваційна система лінійних прискорювачів «Elekta Harmony»

10.10.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Завдяки такому дороговартісному обладнанню лікарі зможуть здійснювати точне, ефективне і персоналізоване лікування ракових пухлин з мінімальними побічними ефектами для пацієнтів. Вони дозволяють безпосередньо впливати на ракові клітини чи пухлини, таким чином лікування важких стадій онкології може відбуватися без хірургічного втручання та з більшою ефективністю.

Нагадаємо, нещодавно Медичні закупівлі України придбали на замовлення Міністерства охорони здоров’я за державний кошт інноваційні системи лінійних прискорювачів «Elekta Harmony». Їх розподілять між 15 областями. Рівненщина у переліку.

Як зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко нині онкоцентри мають забезпечити всі умови, аби прийняти закуплене обладнання до травня.

«Вперше таке дороговартісне медобладнання як лінійні прискорювачі закуповується централізовано державним коштом у такій кількості. Тепер своє «домашнє завдання» мають доробити медзаклади: забезпечити готовність прийняти, змонтувати та запустити в роботу лінійний прискорювач. Кожен керівник онкоцентру взяв на себе відповідне зобов’язання на етапі, коли формувався розподіл. Крайній термін – травень наступного року. Ті, хто не зможе впоратись – обладнання не отримає», – наголосив Віктор Ляшко під час селекторної наради з керівниками онкоцентрів.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews