Підтримка ментального здоров'я: в Рівному відбувся спеціальний івент (ФОТО)

11.10.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Організатори акції розгорнули 6 секцій, які пояснювали різницю між психічним здоров’ям та психічним благополуччя, алгоритми протидії булінгу, навчали технікам самодопомоги та розвантаженню. Ініціатива присвячена Всесвітньому Дню ментального здоров’я.

«Ціль заходу актуалізувати питання ментального здоров’я та зменшити стереотипи, які є великим бар’єром для людей, щоб отримати психологічну допомогу. Також сьогодні проводиться опитування. За його допомогою ми зможемо визначити основні потреби громадян та створити систему сервісів для надання адресної психологічної допомоги, яку люди потребують», - повідомила регіональна координаторка з програми ментального здоров’я Олена Гандзюк.

Організатори також зазначили, що мета акції – навчити учасників відрізняти правду від міфів, долати стереотипи, які є навколо психічного здоров’я. Також додали, що сьогодні мова не йде про свято, а про вміння турбуватися про себе і близьких.

Зазначимо, що такі ж навички, в межах програми, проводяться і у закладах освіти. Сьогодні там провели Всеукраїнський урок ментального здоров’я. На ньому діти вчилися працювати з емоціями та керувати своїми станами, а також навчалися практик, які допоможуть їм опанувати страх, тривогу, злість чи просто заспокоїтись.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews