Більше 330: стільки тонн сміття зібрали жителі Рівненщини

11.10.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Рівненська область виявилась найактивнішою серед регіонів України за результатами Всесвітнього дня прибирання. Про це повідомив обласний координатор акції Ігор Хоменко під час брифінгу в Рівненській ОДА.

«Жителі Рівненщини спільними зусиллями зібрали 334 тонни сміття. До ініціативи долучились більше 71 тис. небайдужих мешканців області - це найкращий показник серед усіх регіонів держави. Очистили понад 2,8 тис. локацій: парки, зони відпочинку, громадські місця, території установ і організацій», - повідомив Ігор Хоменко.

Окрім того, цьогоріч можна було приєднатись до цифрового прибирання. Учасники акції видаляли зайву інформацію з гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів.

За словами обласного координатора акції, традиційно найбільша частина сміття - скло, пластик, папір, металеві вироби, недопалки. Також знаходили побутову техніку, старі меблі, медичні засоби. 13 тонн зібраного сміття організатори відправили на переробку.

«Враховуючи безпекову ситуацію, ми закликали людей бути особливо обережними та відповідальними. День прибирання пройшов безпечно, жодних інцидентів на локаціях не зафіксовано. Незважаючи на складний час, наші жителі проявили неабияку соціальну активність та екологічну відповідальність», - зазначив спікер.

Нагадаємо, Україна долучилась до Всесвітнього дня прибирання 16 вересня. Акція зібрала більше 280 тис. учасників по всій країні. Спільно було зібрано 2,4 тис. тонн сміття. Загалом захід відбувся у 191 країні світу.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews