Віталій Коваль: На Рівненщині в кожній громаді є місце для ветерана та ВПО

12.10.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Послуги, простори та реабілітація для ветеранів, реєстрація місць постійного проживання для переселенців та впровадження державних програм в області. Про це говорили під час засідання Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Рівненській ОДА. 

На заході були присутні керівники районів, тергромад та очільники профільних структурних підрозділів ОДА. Головував – начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Ветерани та вимушені переселенці – це жителі нашої громади. Це чутливе питання має стати першочерговим у стратегіях громад. Ми спільно маємо скоординувати роботу таким чином, аби послуги «ходили» за людьми», - сказав очільник області.

Окремо звернули увагу на реабілітації воїнів, створенні додаткових умов, ліжок, центрів та мережі, яка рівнопропорційно покриє потреби громад.

Віталій Коваль також додав, що пацієнт, який відновлюється в таких лікувальних закладах не має відчути різницю між обласним та районним рівнем. Пояснив, що реабілітаційні пакети НСЗУ фінансуються державою, а тому необхідно в медзакладах максимально створити такі умови, аби відповідати запитам служби.

На засіданні також обговорили результати роботи комісії, яка провела моніторинг місць компактного проживання ВПО та пошук нових локацій. 

«Комісія перевірила 64 приміщення на Рівненщині, де живуть вимушені переселенці. Нині працюємо над рекомендаціями, аби ці МКП увійшли до єдиної мережі і були зареєстровані належним чином. Наголошую, що держава бере на себе зобов’язання щодо відшкодування комунальних послуг, але при умові належного оформлення реєстрації», - пояснила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Підсумовуючи засідання Координаційного центру, Віталій Коваль наголосив, що під час війни виклики змінюються дуже швидко: «Те, що було актуальним на початку повномасштабного вторгнення, часто вже не працює. Сьогодні необхідно створювати зовсім іншу інфраструктуру, де в кожній громаді є місце для ветерана та ВПО».

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews