Оператори мобільного зв'язку на Рівненщині готуються до блекаутів

16.10.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Забезпечення станцій мобільного зв’язку і готовність до блекуатів. Такі питання обговорювали під час наради в Рівненській ОДА під керівництвом заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка з керівниками місцевих представництв операторів Київстар, Vodafone Україна та Lifecell і представниками Нацполіції області. 

«Наше завдання організувати безперебійний зв’язок. Координуємо роботу і готуємось до серйозних викликів. Врахували досвід минулого року і працюємо над тим, аби зимовий період пройшов без ускладнень. Населення та екстрені служби повинні мати постійний доступ до мобільного зв’язку, особливо у випадку блекаутів», - зазначив заступник голови ОДА.

Мобільні оператори повідомили, що вже обладнали значну кількість станцій новими літієвими акумуляторами. Пункти зв’язку забезпечені дизельними або бензиновими стаціонарними генераторами. Для оперативного реагування на екстрені ситуації підготували мобільні генератори. 

Ігор Тимошенко в свою чергу додав, що в разі необхідності Рівненська ОДА усіляко допомагатиме операторам.

Звертаємо увагу тергромад, установ та організацій області: якщо ви маєте потужні генератори неподалік базових станцій, у випадку блекауту за зверненням операторів приєднуйте їх до альтернативного електропостачання. Це важливо для забезпечення зв’язку.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews