У Вараші з'явився патріотичний мурал від Костянтина Качановського (ФОТО)

17.10.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Днями рівненський художник Костянтин Качановський завершив роботу над новим муралом, який став подарунком для жителів Вараша.

Нагадаємо, 9 вересня місто атомників відзначило 50 років. З цієї нагоди голова РОР Андрій Карауш вручив міському голові Олександру Мензулу сертифікат на створення стінопису від рівненського художника.

Напередодні митець завершив роботу. Вона розташована поруч міського Центру дозвілля.

На муралі зображений вже традиційний для художника образ українки, за спиною якої  - символ атомної енергетики.

- На цьому муралі я прагнув поєднати елементи минулого і сучасного. Українка в традиційному одязі – це наша давня багата культура. До речі, орнамент на вишиванці – притаманний саме Вараському краю. А символ атома – це сучасний Вараш - місто атомників, - пояснив Костянтин Качановський.

За словами художника, ця робота стала продовженням серії муралів, де в центрі зображення – українка у традиційному вбранні, притаманному тій місцевості. Ще одна схожа за стилістикою робота прикрашає будівлю Будинку культури в Радивилові.

Довідково. Костянтин Качановський – рівненський майстер стрітарту. Відомий серією стінописів, які почав створювати після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Його роботи прикрашають будівлі Рівного та інших населених пунктів області. А також – звільнених від окупантів міст: Балаклії, Куп’янська, куди художник їздив у складі «культурного десанту».

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews