Голова НАЗК розповів депутатам про зміни, що стосуватимуться субʼєктів декларування

17.10.2023 16:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Сьогодні на засіданні комітету за участі представників НАЗК розглянули законопроект №9457 «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо удосконалення деяких антикорупційних механізмів».
 
Голова НАЗК Олександр Новіков презентував основні зміни, що стосуватимуться субʼєктів декларування та повноважень НАЗК. Про це розповів народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов.
 
"Здебільшого, ці зміни були підтримані членами нашого комітету, особливо у статті 3, де наголошується про необхідність включення до переліку субʼєктів декларування осіб, які фактично є керівниками та заступниками керівників державних або комунальних підприємств, холдингів чи обʼєднань з часткою держави понад 50%, керівники та заступники структурних або відокремлених підрозділів цих підприємств, а також члени наглядових рад.
 
Натомість для рядових працівників органів державної виконавчої влади процес декларування спрощується, тим самим даючи можливість НАЗК зосередитись на дійсно важливих субʼєктах.
Також змінами пропонується включення Державного бюро розслідувань до переліку спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції.
 
Дискусію викликало питання виключення з переліку субʼєктів декларування радників та помічників Президента та Премʼєр-міністра України, а також присяжних.
 
Рекомендували Верховній Раді ухвалити законопроект за основу, але в звʼязку з тим, що наш комітет є головним у цьому законопроекті, будемо готувати його до другого читання з урахуванням зауважень і пропозицій членів комітету".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews