На Хмельницькій АЕС розпочато перевірку готовності до роботи в осінньо-зимовий період

17.10.2023 22:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

 

16 жовтня цього року на ХАЕС розпочала роботу комісія з перевірки готовності енергопідприємства до роботи в осінньо-зимовий період (ОЗП) 2023-2024 років.

Представники Енергоатома та Держенергонагляду проінспектують у ВП ХАЕС виконання організаційно-технічних заходів, спрямованих на підготовку обладнання, будівель, споруд та персоналу до надійної та безпечної роботи в ОЗП.

Зокрема, здійснюватиметься перевірка виконання графіків планових ремонтів та робіт, що забезпечують надійну експлуатацію устаткування; систем опалення, вентиляції, утеплення й освітлення виробничих будівель та робочих місць.

Важливим компонентом підготовки енергетичного об’єкта до роботи в ОЗП є забезпечення резервних джерел електричної та теплової енергії. Також інспекція перевірятиме виконання заходів щодо запобігання пошкоджень устаткування, виконання технологічних схем та споруд в умовах низьких температур навколишнього середовища.

На організаційній нараді генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра поінформував інспекторів про основні та допоміжні роботи, які здійснюються на енергопідприємстві для несення навантаження в осінньо-зимовий період.

Голова комісії, директор департаменту відомчого нагляду ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Богун наголосив на важливості підготовки об’єктів енергетики до ОЗП: «Під час війни, вся наша робота має життєво необхідне значення. Від того, як ми підготуємося до зимового періоду буде залежати й безпечність станції, і робота підприємств України, і наша Перемога».

 
null
Фото: ХАЕС

 

null
Фото: ХАЕС

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews