«Придивись»: у Рівному провели інформаційну кампанію з протидії торгівлі людьми

19.10.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

У 2007 році його започаткував Європейський Парламент - щоб консолідувати зусилля і підвищити рівень обізнаності про це ганебне явище та пробудити суспільство йому протидіяти.

На Театральній площі у Рівному відбулася інформаційна кампанія під назвою "Придивись", в якій взяли участь представники соціальних служб, громадських організацій. Виставку 15 картин про 15 пунктів Декларації відповідальності Богдана Гаврилишина мали можливість побачити усі охочі.

Організатори події Благодійний фонд «Рокада» Рівне впевнені, що ці ілюстрації допомагають об’єднати українців навколо спільних цінностей та взаємодії!
 
Команда ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області також відвідала виставку. Долучилася до заходу голова постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту населення Рівненської обласної ради Вікторія Опанасюк.

За її словами, цей тематичний простір створили у центрі Рівного для того, щоб перехожі зупинилися і поміркували над питанням власної безпеки. А саме - над ризиками, які можуть виникати в процесі пошуку привабливих пропозицій роботи чи житла.

Адже статистика досить тривожна. За результатами дослідження 2022 року від Міжнародної організації з міграції, кожен другий українець готовий прийняти принаймні одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до потрапляння в ситуацію експлуатації, торгівлі людьми або насильства.

Тому організатори розгорнули на площі консультаційний пункт, де можна дізнатися інформацію щодо питань торгівлі людьми, про ризики нелегального працевлаштування та правила безпечної міграційної поведінки. 


Для тих, хто потрапив в таку ситуацію або має запитання, діє безкоштовна гаряча лінія:
527 або 0 800 505 501, куди можна телефонувати щодня з 8:00 до 20:00.

Благодійний фонд «Рокада» Рівне

Пресслужба Рівненської облради 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews