«Мікрогрін»: смачний і корисний проєкт від БФ «Рокада» та ГО «На варті» реалізовують на Рівненщині

22.10.2023 14:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Від посіву до смачного і корисного смузі - 10 днів! Такою є ще одна ідея для інтеграції та соціалізації дітей в приймаючі громади від Благодійний фонд «Рокада» Рівне та релокованої ГО "На варті"

"Саме так швидко росте і дозріває наш мікрогрін та поспішає бути корисним "таємним" інгрідієнтом до ранкових (і не тільки) смузі, - кажуть ініціатори ідеї. - У нашому проєкті, який було розпочато у 11 прихистках Рівненщини залучені вже справжні експерти з вирощування і приготування смузі з мікрогріну. Знайомтесь, Валерія і Назар - два школярі-семикласники, які разом з батьками вимушено покинули рідне місто Дніпрорудне Запорізької області та приїхали до Рівного".
В мирному 2020 році діти згенерували ідею вирощувати маленьких зелених крихіток вдома на підвіконнях і понесли її до своїх батьків, які і допомогли втілити задумане в життя! 
 
Батьки швидко придбали насіння, поживний грунт та обладнання для зрошування і діти почали нести ідею, бажання і все необхідне для вирощування мікрогріну у свої школи і класи, де і почалась тритижнева історія під назвою «Мікрогрін - вирощуємо майбутнє!».
 
Валерія взяла участь у Конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, де розповідала про користь вживання мікрозелені у щоденному раціоні харчування і отримала перемогу. 
 
Назар пропагував вживання корисного смузі з мікрогріну в раціоні спортсменів і ця тема "зайшла на ізі" друзям- спортсменам!
 
Пости в фейсбуці, фото, рецепти страв і смузі з мікрогріну, коментарі і запитання – інформації було стільки багато, що створення дітьми каналу на YouTube, де вони розповідали все про свою ідею, стало логічним продовженням історії з мікрогріном!
 
Сьогодні, як і колись, діти йдуть до батьків з чіткою пропозиціє : «Ми хочемо вирощувати мікрогрін тут в Рівному! Ми хочемо пропагувати вживання мікрогріну серед своїх однолітків, як колись це робили вдома!».
 
Але тепер в їх команді вже є Максим. Що з того виходить - дивіться самі! Смачного всім перегляду: https://fb.watch/nQLeHlv9fF/ 
 
Проєкт реалізується за фінансової підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні
 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews