На Рівненщині триває створення Координаційних рад за участю Благодійний фонд «Рокада»

23.10.2023 07:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
На Рівненщині відбулися координаційні зустрічі із представниками органів місцевого самоврядування при Острожецькій та Шпанівській сільських радах. Створення Координаційних рад для внутрішньо переміщених осіб відбувається за участю Благодійний фонд «Рокада» Рівне.
 
В рамках цих зустрічей було обговорено ряд питань щодо можливості створення координаційної Ради для внутрішньо переміщених осіб та підписано меморандуми про співпрацю між сільськими радами та Фондом.
 
Зокрема на координаційній зустрічі з представником від Острожецької сільської ради, в.о. начальника відділу соціального обслуговування населення Еслюк Світланою, було розглянуто питання важливості створення координаційної ради для ВПО. В ході спілкування дійшли висновку, що рада є інструментом діалогу та взаємодії між владою та внутрішньо переміщеними особами. Саме такі люди, які знають проблеми ВПО із середини, шукають системні розв’язання цих проблем, пропонують їх місцевій владі та підказують як влада на місцевому рівні може допомогти ВПО інтегруватися в громаду, мають входити до складу ради.
 
Ключовим питанням координаційної зустрічі із головою Шпанівської сільської ради Миколою Столярчуком та начальником відділу соціального захисту населення Тетяною Супрунюк було визначення основних завдань а також складу Ради ВПО, в яку мають обов’язково входити представники внутрішньо переміщених осіб, які із своєю проактивною громадянською позицією та відповідними досвідом та знання, ефективніше будуть захищати права та інтереси ВПО в регіоні.
 
Також в ході зустрічей визначили подальші кроки в наданні Благодійним фондом «Рокада» Рівне організаційної, методичної, юридичної та консультативної підтримки в питані створення Ради у вищевказаних територіальних громадах.
 
Адвокаційну компанію зі створення консультативно-дорадчих органів ВПО при ОМС Рівненщини здійснює Благодійний фонд «Рокада» Рівне за сприяння Center for Disaster Philanthropy.
 
null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews