Квартира в trade in: переваги й недоліки даного типу купівлі житла

25.10.2023 20:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Ринок нерухомості активно розвивається. Це дозволяє українцям скористатися широким спектром послуг, зокрема trade in. Цей формат з'явився порівняно недавно, але вже встиг привернути увагу покупців. Можливість обміняти квартиру на апартаменти в новобудові дозволяє поліпшити поточні умови проживання. Необхідно лише звернутися до фахівців, завдяки чому можна бути впевненим у тому, що операцію буде здійснено успішно. Агентство Lavida має багаторічний досвід роботи на столичному ринку. Фахівці завжди запропонують найцікавіший варіант з огляду на фінансові можливості клієнта.

Які схеми trade in існують на столичному ринку?

Квартира в trade in може бути придбана в одному з наступних форматів. У першому випадку клієнт укладає договір на продаж та паралельно на придбання об'єкта нерухомості в одній із новобудов міста. Право на володіння нової квартири він набуває у момент, коли буде реалізовано його нерухомість. Трейд ін квартири можна отримати й у рамках взаємозаліку. У цьому випадку стару квартиру буде отримано компанією в рамках заліку за нове житло, власником якого клієнт стає відразу після підписання договору.

Також можна скористатися такою послугою, як обмін будинка на квартиру. Вона дозволяє переїхати з передмістя ближче до центру, де відбувається ділова активність. Подібне рішення стає затребуваним серед молодих людей. Обмін квартири на дім також можна здійснити, якщо скористатися послугами спеціалістів із багаторічним досвідом. Вони запропонують відразу кілька цікавих варіантів, а схема буде проведена в найстисліші терміни.

null

У чому переваги цього формату угод з нерухомістю?

Trade in у сфері нерухомості справді стає все більш актуальною пропозицією. У клієнта є можливість:

  • швидко стати власником нової квартири;
  • змінити район проживання на більш комфортний;
  • відмовитися від тривалого продажу старої квартири.

Нерухомість буде реалізована фахівцями, які мають достатньо досвіду у подібних питаннях. Покупець має можливість дещо скоротити витрати. Раніше доводилося сплачувати комісію двічі – під час продажу поточної нерухомості і тоді, коли нова квартира передається у власність. Тепер достатньо один раз почати співпрацювати з агентством, щоб усі дії були виконані в рамках укладеного договору.

Основні питання щодо схеми операцій з нерухомістю

Існує низка факторів, які залишаються не до кінця опрацьованими. Угода має враховувати інтереси обох сторін. У той же час у забудовника чи агенції нерухомості явно збільшуються додаткові витрати. Також часто власникам не вдається швидко узгодити питання щодо вартості їх поточного об'єкта нерухомості. Вторинний ринок передбачає складнішу оцінку і часто клієнти виявляються незадоволеними її результатами. Важливо враховувати, що не тільки розташування, а й стан будівлі впливає на ринкову вартість квартири.

Щоб компенсувати витрати сторін, може бути передбачено доплату. Наприклад, якщо обрана квартира в новобудові дещо більша або квартира на вторинному ринку знаходиться у віддаленому районі міста. Тут доплата з боку покупця дозволить усунути розбіжності. Якщо трикімнатну квартиру буде обміняно на двокімнатну, то доплату вже може отримати власник, якщо вона дозволяє компенсувати втрати. Уважне ставлення до потреб сторін усуне будь-які розбіжності та принесе задоволення від вибору. Агентство нерухомості зможе запропонувати величезний асортимент об'єктів у різних районах міста.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews