У Рівному нагородили переможців Всеукраїнського фотоконкурсу «ФеНоМенальне Рівне-2023»

27.10.2023 14:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


У Рівненській обласній бібліотеці 24 жовтня 2023 року прозвучав завершальний акорд П'ятого загальноукраїнського фотоконкурсу "ФеНоМенальне Рівне-2023". Організатор - Рівненська фабрика нетканих матеріалів
 
null
 
 
null
 
 

null
 
 
Фінал об'єднав практично усіх учасників, суддів, любителів фотомистецтва, які цьогоріч з різних причин не змогли узяти участь у конкурсі та глядачів.
 
null
 
 
"ФеНоМенальне Рівне" стало рекордним з часів заснування проєкту у 2019 р. Адже цьогоріч участь у ньому взяли найбільше учасників за всі роки (52), найбільше робіт (211), найширшою була і географія учасників - Рівне і Рівненська область, Івано-Франківськ, Київ, Чернігів, Звягель, Бердянськ, Сєверодонецьк та інші міста і селища України. Кілька учасників з інших міст здобули призові місця.
 
null
 
 
null

Богдан Гапяк, голова журі конкурсу, співвласник Рівненської фабрики нетканих матеріалів, задоволений результатом конкурсу:

"Тішуся з того, наскільки якісно зросло останніми роками «ФеНоМенальне Рівне». Наш конкурс передусім не професійний, а любительський. П’ять років тому ми його започаткували з метою стимулювання розвитку творчості і культури у нашому місті. І, зважаючи на те, наскільки він нині став масовим, це значить, що ми впевнено рухаємося до цієї мети. Приємно також, що з кожним роком до конкурсу долучаються дедалі більше учасників з інших міст. І якщо минулого року це були переважно внутрішні переселенці, то цього року географія охоплює усю Україну – Захід, Північ, Центр, Південь.

Я щиро вдячний учасникам, які надіслали свої світлини. Ми зі свого боку традиційно відзначаємо не лише призерів, а й усіх учасників, для кожного гарантований як мінімум заохочувальний подарунок і диплом. Щиро вдячний також ЗСУ, котрі забезпечують спокій у нашому місті і дають можливість реалізовувати подібні проекти. А «ФеНоМенальне Рівне» обов’язково будемо продовжувати і розвивати. Наступного року очікуємо на ще більшу кількість учасників".

Програма фіналу була уже традиційною - відбулося підведення підсумків конкурсу, вручення призів, відзнак і подарунків учасникам та проведено фотовиставку кращих робіт.
 
null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

Але, попри те, що цьогоріч для фіналу було обрано більш просторе приміщення, актова зала бібліотеки, розрахована майже на 100 чоловік, заледве помістила усіх присутніх на дійстві. Це свідчить про те, що конкурс став популярним і масовим. До того ж на фінал багато учасників завітали з друзями та сім’ями.

null
 

 

null
 

Призові місця розігрувалися у кількох номінаціях.

У номінації «Рівне очима дітей:

  • І місце Владислав Кирильчук
  • ІІ місце Антон Ткачук (Рівненський район)
  • ІІІ місце Єлизавета Юрківська  та Євгенія Вознюк

У номінації «Твори, тестуй, фотографуй»

  • І місце Ірина Лєунова (м. Бердянськ)
  • ІІ місце Оксана Мороз
  • ІІІ місце Вікторія Якубовська

У номінації «Рівняни та рівнянки»

  • І місце Дарина Мельничук
  • ІІ місце Ольга Віюк
  • ІІІ місце Марина Долганова

У номінації «Вулицями Рівного»

  • І місце Микита Ант
  • ІІ місце Світлана Кравчук
  • ІІІ місце Ольга Віюк

У номінації «Міські краєвиди

  • І місце Антон Потянок
  • ІІ місце Олена Снічук
  • ІІІ місце Світлана Кравчук

Першістьу номінації «Ретро Рівне» виборов Сергій Тарабара (м. Чернігів), а Приз глядацьких симпатій здобула Катерина Гаврилюк.

Призерка конкурсу у номінаціях «Рівняни та рівнянки» і  «Вулицями Рівного» Ольга Віюк не вперше бере участь у конкурсі, але цього року радіє нагородам відразу у двох номінаціях: 

"Попри те, що фотомистецтвом захоплююсь давно, для мене це перший досвід участі у подібних змаганнях. Тож тим приємніше було отримати вибороти одразу дві нагороди у різних номінаціях. Щиро вдячна Фабриці нетканих матеріалів за чудову організацію конкурсу, а журі за високу оцінку моїх світлин. Дипломи обов’язково збережу, а премії, котрі виборола, витрачу на вдосконалення своєї фотоапаратури. Відзначу чудову ідею організаторів подарувати учасникам їхні кращі роботи, видрукувані на полотні. Свої фото картини я планую продати на аукціоні, а отримані кошти задонатити на Збройні Сили. Адже саме завдяки ЗСУ ми можемо проводити подібні фотоконкурси у Рівному. І звісно, планую взяти участь у «ФеНоМенальному Рівному-2024".

Але, попри зайняте місце, дипломи і подарунки від організаторів отримали усі без винятку учасники. А наприкінці дійства організатори оголосили про продовження проєкту в наступному році. Отож «ФеНоМенальному Рівному-2024» бути! 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews